Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Vuosikokous pidetty

Lisätty 08.11.2018

 

Sääntömääräinen vuosikokous on pidetty 7.11.2018 Palokan ABC:llä.

 

Kokouksessa valittiin seuralle uusi hallitus, jonka kokoonpano on:

Puheenjohtaja: Kimmo Jukarainen

Hallituksen jäsenet: Tero Valkonen, Jouni Lämsä ja Juha Hytönen.

Varajäsenet ovat: Mika Lampinen ja Janne Leino.

Toiminnantarkastajaksi valittiin: Harri Kirjavainen ja varatoiminnantarkastajaksi Tarmo Muhonen.

 

Kokouksessa vahvistettiin myös v. 2019 jäsenmaksut:

Aikuinen on 40 €, alle 16 vuotias on 20 €. Liittymismaksu on 10 €.

Kannatusjäsenmaksu on 250 €. Kannatusjäsenenä voi olla yksi henkilö.

 

Seuran järjestämissä harraste-enduroissa menestyneet palkittiin seuraavasti:

1. Jani Huuskonen 210 pist. , vuodelle 2019 kilpailulisenssi

2. Matti Oikari 181 pist. , vuoden 2019 seuran jäsenmaksu

3. Timo Soanjärvi 143 pist. , vuoden 2019 seuran jäsenmaksu

Harrastesarjaan osallistuneiden kesken arvottiin yksi jäsenmaksu v. 2019. Arvonnan voittaja oli Timo Klemi.

 

Lisäksi seura palkitsi erinomaisesta endurokilpailu menestyksestä seuraavasti:

Matti Oikari palkittiin SM-sarjan E2-luokan pronssimitallista kilpailulisenssillä vuodelle 2019.

Timo Soanjärvi palkittiin v. 50 sarjan Suomen Cup kullasta kilpailulisenssillä vuodelle 2019.

 

Seura onnittelee palkinnon saajia ja tietysti kaikkia harrastustoimintaan osallistuneita jäseniä kaudella 2017-2018.

Kiitokset myös hallituksessa työskenneille henkilöille ja menestystä uudelle hallitukselle kaudelle 2018-2019.

 

Kiitokset kaikille vuosikokoukseen osallistuneille. Pidettiin hyvä vuosikokous ja saatiin rakentavaa keskustelua aikaiseksi tulevasta ja seuran eteenpäin viemisestä. Tästä hyvä lähteä rakentamaan uutta kautta ja tapahtumia.

Lisää tulevista tapahtumista ja muista ilmoituksista löydät perinteisesti seuran nettisivuilla ja facebookista.

 

Terveisin: Kimmo Jukarainen

Lue kokonaan »

Vuosikokous

Lisätty 08.10.2018

Pidetään yhdistyksen sääntöjen määräämä vuosikokous KE 7.11.2018 klo 18.00 Palokan ABC:n neuvottelukabinetti.

Tule miettimään ensivuoden toimintaa ja kertomaan mielipiteesi.

Kahvitarjoilu.

Tervetuloa.

 

t. hallitus

 

Lue kokonaan »

Jyväs-Marine tarjous

Lisätty 18.09.2018

Jäsentarjous 

Jyväs-Marine tarjoaa JSENS:n jäsenille syyskuun loppuun asti kaikki varastossa olevat ajovarusteet - 30%.
Kannattaa hyödyntää tarjous ja käydä katsomassa yhteistyökumppanimme valikoimaa liikkeessä. 

T: Hallitus

Lue kokonaan »

Epätoivosta voittaja fiilikseen

Lisätty 14.09.2018

En jaksa katsoa posteja, milloin ensimmäisen kerran aloitettiin lähetellä viestejä, koskien nyt pidettyä enduron sm-osakilpailua. Mutta varmaan siitä on noin puoli toista vuotta. Eli silloin elettiin aikaa, kun juuri olin (tai olimme) henkisesti toipunut Puuppolan kansallisesta kisasta ja näemmä olin ainakin itse unohtanut osittain päätöksen, että nyt riittää nämä kisajutut joksikin aikaa ja on aika tehdä muuta.

Mutta nyt hän tiedetään, että toisin kävi. Ilmeisesti pieni pyyntö liiton puolelta, että järjestäkää sm-osakilpailu sai unohtamaan ne ikävät asiat ja valvotut illat ja soittopyynnöt ja viestit talkoolaisille. Tietysti asiasta myös keskusteltiin aika monen ihmisen kanssa, niin kerhon hallituksessa, kuin maanomistajien kesken jne. Ja lopulta paikka ja päivämäärä löytyi ja jopa reittisuunnitelmakin tuli melkein samalla hetkellä.

Anomus meni liittoon syyskuussa 2017 ja pienen hetken jälkeen tuli myös ilmoitus, että voimme järjestää sm-osakilpailun. Tämä sm-kilpailuhan ei ole mikään itsestään selvyys todellakaan. Ja meilläkin oli se kuva asioista, että ensin tulee olla kansallisia kilpailuja kerholla järjestettynä ja sitten vet-cup tai U20 sm kilpailu. Ja kaiken lisäksi olimme mustalammas muiden joukossa, koska mehän olimme järjestäneet kisamme ns. ”omalla” ohjelmalla. Eli emme olleet kalkku ry:n jäsenkerho ja täten emme voineet käyttää heidän ajanottokalustoaan. Mutta kisa saatiin, niin hallituksessa päätimme yhdessä sen jälkeen, että liitytään nyt kalkku ry:n jäsenkerhoksi. Näin olen saisimme koko kaluston käyttöön ja se sitten toimii tai ei toimi. Niin ja käytiin sitä kerran oikein ajanottokoulutuksessakin Leinon Jannen kanssa. Se meni tosi hyvin, jos ei sitä lasketa, että oltiin kirjaimellisesti ihan kuutamolla. Onneksi paikalla oli myös herra nimeltä Tykkälä, joka taas lupautui auttamaan meitä kisapäivänä.

No siinä meni talvi ja pidettiin muutama kokous ja tehtiin enemmänkin kirjallisia töitä ja koottiin kasaan (lue pakotettiin henkilöitä) eri tehtäviin kilpailuorganisaatiossa. Ja sitten kun alkaa kesä, niin hiljalleen tehdään hommia ja sovitaan henkilöt, jotka vastaavat tietystä osasta reittiä ja sen kunnostamisesta. Helvetin hyvä idea, mutta kumpaakaan ei tapahtunut tai tehty. Miksi? Sitä en muista enää. No kaikkihan tässä kohtaa tietävät, että kesä oli KUUMA vihdoinkin. Hyvä niin, mutta kuka nyt tulee talkoisiin jos mittari näyttää +30 astetta ja huonolla tuurilla saadaan vaikka metsäpalo aikaiseksi. Odotetaan että kelit vähän lauhtuu. Ja niin tehtiin. Sitten tuli kiire alkaa tekemään reittejä jne.

No sitten alettiin painamaan hommia. Ja jostain syystä maanomistajat tekivät ihan käsittämättömän paljon töitä ja innolla. En tiedä kiittikö kukaan heitä edes välillä, mutta kyllä siitä työmäärästä ainakin puhuttiin. Kiitos paljon nyt, jos joku lukee heistä tätä. Ja sitten oli yksi tai oli useampikin ei maanomistaja. Ja Erkki Haka reittipäällikkö oli yksi heistä, joka tulee nostaa esiin. Sillä Erkki aloitti juuri kesälomat ja hän myös vietti kyseiset lomat kulkien noita Petäjäveden polkuja. Yksin ei tarvinnut Erkin olla, sillä ainakin minusta tuntui, että Suomen kaikki hirvikärpäset olivat Petäjävedellä myös. Aivan ihana hyönteinen. Mutta näin alkoi reitti valmistumaan kuitenkin loppujen lopuksi.

Viikko aikaa.. Viimeinen ja tässä kohtaa oli enää vajaa viikko aikaa kisoihin. Viestejä tuli whattsappin kautta joka päivä ja paljon. Myös ajanottoporukalle tehtiin oma ryhmä. Oltiin myös siinä tilanteessa, että meillä ei ole vieläkään kasassa tarvittavaan määrää porukkaa, jotta ajanotto voidaan kisoissa järjestää. On pienen ”kriisipalaverin” paikka. Päätetään nopeasti, että katsastuksesta ja reittipyöristä siirretään porukkaa ajanottoon, niin maastokokeille, kuin at-asemille. Keneltäkään ei kysytty tämän enempää lupaa, vaan yksinkertaisesti jotain piti tehdä ja heti. Samaan aikaan saamme vihdoin kalkun ajanottokärryn. Joten viimeisille päiville jää tutustuminen laitteisiin ja sitten pitää järjestää koulutuskin ryhmälle. Onneksi Leinon Jannella oli suuri talli mihin laitteen saatiin purkkaa ja näin ollen niihin voitaisiin edes iltaisin tutustua. Samalla tuli huomattua, että vaikka oli ohjeet miten niitä laitteita tulisi käyttää, niin todellinen ”live” tilanne onkin sitten ihan toista. Mutta sillä aikaa kun me tutkimme ja testailimme ajanottolaitteita, niin Soanjärvi ja Haka merkkasivat reittiä lähes aamusta iltaan. Osa merkkauksesta oli kyllä tehty jo edellisviikolla, mutta ei kaikkea. Ja kun kyseessä on sm-osakilpailu, niin odotimme myös, että keskiviikon jälkeen viimeistään alkaa porukkaa tulla kävelemään pätkiä läpi. Joten hommat tulee olla aika valmiina senkin takia. Merkkauksen osalta teimme jo aikaisemmin päätöksen, että samat henkilöt merkkaavat kaikki maastokokeet. Sen takia, että ne on sitten merkattu juuri samalla tavalla kaikki.

Ready to race vai miten se meni. Lauantai tuli ja nyt kaikki oli valmiina. Alkoi myös tuntua, että jotkut tai ainakin minä olin ihan täynnä koko kisahommaa. Tämä kun saadaan tehtyä, niin sitten riittää ja seuraavaksi on jonkun toisen vuoro tehdä juuri tämä. En varmaan seiso yksin näiden sanojen takana. Tai jos seison niin oho, olisipa hieno olla väärässä. Mutta kun kisapäivä koittaa ja koko talkooporukka ja kilpailijat saapuvat huoltojoukkoineen pelipaikalle, niin jotain siinä hetkessä tapahtuu. Vaikka on kiire, niin jotenkin se omalla ihmeellisellä tavalla aika pirun hienoa. Se tekeminen jossain määrin palkitaan ja v…tuksen määrä unohtuu hetkeen.  Meitä talkoolaisia oli aika monissa eritehtävissä ja suurinta osaa en nähnyt ollenkaan. Ja koska päivä on aika pitkä, niin moni joutuu myös lähtemään melko pian, kun työt on tehty. Ja varmasti joku tuumii, että tästä ei saa edes kiitosta. Mutta kyllä saa. KIITOS KAIKILLE. Ainakin itse ajattelen, että meidän kaikkien tehtävät kisassa on yhtä tärkeitä. Meidän panos ennen kisaa on erisuuruinen, mutta niin se vain on ja me olemme kukin eri tilanteessa elämässämme ja aika saattaa olla kortilla yhdellä kuin toisellakin.

 

Mutta voin todeta ihan lopuksi, että kaikki meni muuten nappiin. Jotain juttuja olen lukenutkin ja niiden mittareiden perusteella onnistuttiin. Mutta ne ovat vain bonusta kaikelle eli ihan yes. Mutta se mitä me nähtiin ja koettiin 8.9.2018 Petäjävedellä, niin se oli muuten nykynuorisen kielellä 10/10.

 

Terveisin

Kimmo Jukarainen

Lue kokonaan »

Humalamäki ajokielto on peruttu.

Lisätty 12.06.2018
Lue kokonaan »

Humalamäen ajopaikka ajokiellossa metsäpalovaaran takia

Lisätty 31.05.2018
Lue kokonaan »

Jäsenistölle valmennuspäivä 9.6.2018

Lisätty 03.05.2018

Jäsenistölle on nyt tarjolla valmennuspäivä Jämsässä lauantaina 9.6.2018.

Päivän tarkoituksena on harjoitella ja saada vinkkejä niin enduroon, cross countryyn ja ehkä myös hard enduroon.

Pääkouluttajana toimii Matias Savo ja lisäksi tulee apukouluttaja lajin huipulta.

Mukaan pääsee 20 ensimmäistä.

Ne osallistujat, jotka ilmoittavat samalla myös mahdollisuutensa osallistua syyskuun kisajärjestelyihin 8.9, saavat edun ilmoittautumisessa.

Tarkemmat ohjeet tapahtumasta tulee myöhemmin.

Koulutus maksaa 20 €/ jäsen ja kerho sponsoroi loput.

Kisajärjestelyihin ilmoittautuneille tilaisuus ilmainen.

Lue kokonaan »

Hupparit tarjolla pe 23.3 asti

Lisätty 05.03.2018

Hupparikauppa on käynyt ihan mukavasti. Hupparit on sovitettavissa ja noudettavissa Tarrapaidassa pe 23.3.2018 asti.  Kts muut tiedot alla olevasta viestistä.

Lue kokonaan »

Kerhon hupparit on nyt noudettavissa

Lisätty 11.02.2018

Olemme tilanneet erän laadukkaita huppareita Tarrapaitaan, jossa voit sovittaa ja lunastaa hupparin.

Näin aluksi tuotteita on rajoitetusti.  Mutta tilataan lisää jos kysyntää on.

Hupparissa on seuran logo valmiina. Mikäli haluat huppariin lisää painatuksia esim. nimi/numero/sponsorit, niin sovi asiasta paikan päällä. Lisäpainatukset jäsen maksaa itse.

 

Hupparista seura maksaa puolet, jonka jälkeen jäsenelle hintaa jää 30€.

Tarrapaidassa on jäsenlista johon he merkitsevät kuka hupparin on hakenut. Sen jälkeen seura lähettää laskun hupparin hakijalle.

Eli huomioi, että jäsenmaksu on hoidettu vuodelle 2018.

 

Toistaiseksi mitään päivämäärää ei ole sovittu mihin mennessä hupparit tulee lunastaa.

Mutta toivottavasti ollaan aktiivisia ja lähiaikoina.

 

Tarrapaita sijaitsee osoitteessa Vasarakatu 1, 40320 Jyväskylä.

Lue kokonaan »

Aluevalmennus Jyväskylässä

Lisätty 15.12.2017
Lue kokonaan »

Jäsenmaksut 2018 lähetetty

Lisätty 07.12.2017

Seuran jäsenmaksut vuodelle 2018, on tänään lähetetty Suomen Moottoriliiton Motti-palvelun kautta, teidän sähköpostiin.  Kannatusjäsenmaksut tulee myöhemmin.

Lue kokonaan »

Vuosikokous pidetty

Lisätty 17.11.2017
Lue kokonaan »

Vuoden 2018 ajajalisenssit ostetaan Motista

Lisätty 09.11.2017
Lue kokonaan »

Jäsenistölle ajokoulutusta 18.11.2017

Lisätty 03.10.2017
  • Kaksinkertainen Päijänneajon voittaja Marko Laaksonen opettaa seuran jäseniä. Mukaan mahtuu 15 ennakkoon ilmoittautunutta. Päivä alkaa klo 10 ja päättyy klo 15, välissä ruokailu (omat eväät). Koulutuksessa aiheena mm. pyörän säätäminen ja ajotekniikka erilaisissa kohteissa (rastikoulutus). Koulutus maksaa 10 € (varaa tasaraha mukaan). Ennakoilmoittautuminen sihteeri@jsens.fi
Lue kokonaan »

Vuosikokous 16.11.2017

Lisätty 03.10.2017

Yhdistyksen sääntöjen määrämä vuosikokous, pidetään Palokan ABC:n kokoustiloissa 16.11.2017 klo 18.00. 

Tervetuloa t. Hallitus

Lue kokonaan »

A- ja B toimitsijakurssit Jyväskylässä

Lisätty 24.08.2017
  • SML järjestää A- ja B-toimitsijakurssit Jyväskylässä Cumulus Laajavuori hotellissa lauantaina 18.11.2017. Ohjelmassa ovat AT-, BT- ja K-katsastuskurssit. Kouluttajina toimivat Hannu Häkkälä (A), Heikki Salokannel (B) ja Ville Salonen (K)
    • Seuraa maksaa osallistujien kurssimaksun
    • Ilmoittautuminen SML:n sivujen kautta
Lue kokonaan »

C-toimitsijakurssi Jyväskylässä

Lisätty 24.08.2017

Pidetään C-kurssi Inmicsin tiloissa, Itä-Päijänteentie 55, Jyväskylä to. 26.10.2017 klo 17.30 - 19.30. Kari Tattari toimii kouluttajana. Ennakkoilmoittautuminen ti. 24.10.2017 mennessä sihteeri@jsens.fi

Kurssin tarkoitus on perehdyttää toimitsija tehtäviin ja antaa pohjan tuleville kurseille (B > A toimitsijakurssit ja myös katsastus tehtäviin).

Tervetuloa

Lue kokonaan »

Kansallisen endurokilpailun talkoosaunailta 21.4. PERUTTU

Lisätty 30.03.2017

 PERUTTU, vähäisen osallistujan määrän (3 kpl) vuoksi. Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Päivitetty 18.4.2017.

Mikäli osallistuit kansallisen endurokilpailun talkoisiin tai olit töissä kilpailussa, niin olet tervetullut saunailtaan 21.4.2017 klo:18:00.

 

Paikka on Inmics:n tilat osoitteessa Itä-Päijänteentie 55. Tarjolla ruokaa ja juomaa.

 

Mikäli pääset tulemaan niin ilmoittaudu 17.4 mennessä sihteeri@jsens.fi niin osaamme varata eväitä riittävästi.

 

Lue kokonaan »

Pekka Ritakallion Päitsitarinat

Lisätty 29.03.2017

Ensiksi omasta ajohistoriasta sen verran, että 80-luvun lopussa tuli ajettua muutama vuosi crossia harrastuksena, muutamiin sarjacrosseihin osallistuin Vantaan Ruskeasannalla.

Endurosta tuli kokemusta vasta v. 1993, jolloin aika kylmiltään ajoin Päitsin C-luokassa, alla oli  vm. –89  250 ktm 2t pyörä. Tämän jälkeen harrastamiseen tuli “pikku tauko” kunnes 2013 keväällä sain vaimolta syntymäpäivälahjaksi 250 ktm 2t, jonka tosin uskalsin mennä vaihtamaan vaivihkaan hieman uudempaan 250 ktm 4t, jolla ajelin sarjaenduroita Keski-Suomessa ja osallistuin Päitsiin kuntoluokassa 2015.  

Mopo vaihtui taas vähän tuoreempaan 250 ktm 2t, jolla ajelin 2015-2016, jonka jälkeen tuli hankittua ktm 300 2t, jolla tänä vuonna osallistuin Päitsin V 50 luokkaan. Ajatus tämä vuoden osallistumisesta tuli siitä, että vaimo pakotti lähtemään, kun kuulemma “ei sitä pyörää turhan takia hankittu”. Saattoi tuossa kalvaa vielä pieni katkeruus vaihdetusta syntymäpäivä- lahjastakin, tuli useamman kerran kerrottua miksi “se pyörä” piti mennä vaihtamaan toiseen....  

Valmistelut alkoivatkin jo hyvissä ajoin. Tuli hankittua Satapiikistä solut sekä  Irc eturengas ja mitas taakse. Kahta viikkoa ennen kisaa tuli sopivasti kova flunssa, joka alkoi helpottaa vasta ekan ajopäivän jälkeen. Yhteishuolto tuli ostettua ja värvättyä kaverit vielä oman pakun kanssa vaatehuoltoon mukaan. Pelkällä yhteishuollolla ei oikein pärjää, jos ei halua raahata haalareita repussa selässä. Löysin myös alan liikkeestä vedenpitävät sukat, jotka osoittautuivat niin hyviksi harjotellessa että kävin ostamassa vielä toiset. Ne pitivät jalat tosiaan pysyi kuivana, vaikka vettä oli paikoitellen ihan riittävästi. Vaatetuksena riitti takki ja housut / päivä. Alla oli  urheilukerrasto, jonka päällä oli aina tavallinen t-paita. Se oli hyvä vaihtaa kuivaan, aina kun vaan kerkes. Pyörä pelas hienosti koko ajan ja renkaatkin kesti koko reissun yllättävän hyvin, vaikka lunta ei paljon reitillä ollut. Omat voimat tuntui hupenevan jo 2. pätkällä, johtuen flunssasta tai sitten kunto ei muuten ole terästä. Jostai niitä voimia vaan tuli että jaksoi ajaa koko lauantain. Kaverit kysyi varovasti sunnuntaina, miltä olo tuntuu ja tunnustivat että uskalsivat kysyä vasta nyt, kun näytin jo paremmalta. Lauantaina olin siis kaiketi aika kurjassa kunnossa, harmi ettei kisat alkaneet päivää myöhemmin. Reitistä sen verran, että kivikossakin pitäisi harjoitella itse enemmän, kun tuntui aika tökkimiseltä meneminen. Toisena päivänä ajo tuntui jo paremmalta ja se näkyi myös tulostaulukossa, lauantain päätteeksi sijoitus oli 16. ja sunnuntaina maalissa 11. V 50 luokassa. Yhteenvetona voisin sanoa, että ei tarvitse olla hampaat irvessä oleva kilpakuski, vaan tavallinen harrastelijakin pääsee reitin läpi aikataulussa, kun vaan valmistautuu hyvin.

T. Pekka

Lue kokonaan »

JSENS:n youtube kanava perustettu

Lisätty 20.03.2017

Kerhon kisoista (2017) olevat youtube tallenteet löytyy täältä https://www.youtube.com/channel/UCHohgEEH6PTuBVlIC5Qanuw

Lue kokonaan »