Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Porukkaa SM-kilpailuissa

Lisätty 29.05.2019

Enduron kesäkisat ovat jo hyvässä vauhdissa ja helatorstaina saatiin jo ajettua ensimmäinen kesän SM- osakilpailu Orimattilassa, joka kantoi nimeä 55. Toukokuunajo. Heti alkuun on todettava, että kisajärjestäjältä erittäin hieno kunnianosoitus oli VGN:ssä menehtyneelle Antti Pendikaiselle pidetty hiljainen hetki, sekä kuljettajille jaetut surunauhat.

Ne jotka eivät ole endurokilpailuja kiertäneet vielä laajemmin, niin kyseinen kisa kuuluu samaan lokeroon, kuin Nummelan Nostotalkoot ja Kärhän lenkki. Eli yleensä kyseiset kisat ovat kohtalaisen raskaita ja jakavat siten ollen mielipiteitä helposti. Youtubesta löydät helposti videomateriaalia vuosien varrelta näistä kilpailusta.

Orimattilan Moottorikerho ry lähestyy 60 ikävuoden rajaa seurana ja se tietysti näkyy myös järjestelyissä. Hommaa toimii, tunnelma on leppoisa ja on kuulutukset ja kioskit jne.. Ei edes ajanotto takkuillut.

Mutta itse kilpailu. Koko viikon jatkuneet sateet hellittivät ja keli oli mitä komein. Kisat starttasivat klo: 10 ja kilpaluokille ajettavaa oli 10 ek:ta eli kaksi kierrosta ja muille yksi kierros. JSENSiä edustamassa oli viisi kilpailijaa luokissa B1, B2, B3, V40 ja C1.

Ek1 pituudeltaan 4 km noin 9 min pyöritys kisakeskuksen vieressä. Helpohkoa polkua joka tarjosi muutaman kivikkoisen nousun, mutta kaikin puolin kuivaa polkua. Ek2 vajaa 10min pyöritys tarjoten märkää metsäpolkua, hidasta kuraspooria, tarkasti ajattavia siltoja, yhden lyhyen mutta haastavan nousun jossa ohjelmaa oli kaikilla luokasta riippumatta. Sekä yhden syvähkön ojan. Jossa valitsemalla oikeanpuoleisen uran johdatti kilpailijan noin metrin syvyiseen mutakylpyyn. Ainakin allekirjoittanut kokeili tätä vaihtoehtoa. Onneksi pari katsojaa auttoivat ylös ja mielestäni näiden herrojen collegehousujen puhdas vaaleahko väri muuttui kauttaaltaan tumman puhuvaksi. Tästä välihuoltoon sitten ja kommentit huoltomiehelle, että pyörän ilme kertoo mitä se oli.  Ek3 ja ek4 olivat hieman samantyyppistä kivikko-juurakkapolkua. Ek5 oli kisan pisin n.8km ja ajallisesti n. 17min. Kilpaluokille ek-aikaa kertyi noin kaksi tuntia joten ajaa sai.

Tuloksellisesti kerhomme osalta kisassa kävi kuin meidän harraste-enduroissa. Yleiskilpailussa kaikki B-luokan JSENS kuskit peräkkäin samalla minuutilla. Omissa luokissaan B1:ssä Soanjärvi sija 5 ja Lampinen sija 6. B2:ssa Kalliokoski sija 5. B3:ssa Kirjavainen sija 3. V40:ssä Jukarainen sija 10. Mutta ehkä suurin yllättäjä oli Ari Hanhinen joka ajoi koko C-luokan sijalle 3. Näin ollen Arille nousupiste ja seuraavalla pisteellä mennään B-luokkaan. Sama tilanne on myös seuramme toisella kuskilla Rahikaisen Jannella, joka on pisteen päässä luokkanoususta.